Byen Rom består af mange historiske lag. Den er præget af forskellige arkitektoniske stilarter skabt fra antikken frem til i dag. Tag med kunsthistoriker Maria Fabricius Hansen og tegneserieskaber Lars Horneman på opdagelsesrejse i Roms fascinerende arkitektur.

Rom har gennem århundrederne bygget videre på det, der lå der i forvejen. Antikken har været det store ideal, man gerne ville ligne, men man ”lånte” også ganske håndfast af fortiden ved at genbruge de mange byggematerialer, der var tilgængelige, i form af forladte bygninger fra Romerrigets storhedstid.

Det fortæller professor i kunsthistorie Maria Fabricius Hansen og tegneserieskaber Lars Horneman om i foredraget, som tager afsæt i deres anmelderroste bog ‘Rom: En arkitekturhistorie’.
Bogen er en introduktion til Roms arkitektur og byrum. Samtidig giver den et overblik over Europas arkitekturhistorie fortalt gennem Roms arkitektoniske forandringer igennem århundrederne.

I bogens tegnede illustrationer har Lars Horneman gjort det til en særlig pointe at låne på kryds og tværs af historien. Tegningerne illustrerer teksten, men indgår samtidig som selvstændige forløb af fortællende billedserier.

I dette foredrag kan du både blive klogere på byen Rom og arkitekturens historie mere generelt, men også på, hvordan tegninger kan bruges til at fortælle om den vedvarende genbrugspraksis, som kendetegner Roms arkitektur og byrum.

Det foregår d. 20. november klokken 19:00 – 21:00 i Vejle Stadsarkiv.

Gratis entré – husk at bestille billet.

Bestil billet

Bibliotekernes festival for historie
Foredraget er en del af bibliotekernes landsdækkende historiefestival, hvor der i løbet af uge 47 vil blive livestreamet foredrag fra biblioteker rundt omkring i landet. Temaet er i år ”Med lånte fjer”.

Dette foredrag vil også blive livestreamet. Deltagere filmes ikke, men der vil være opstillet ekstra lys til formålet, som kan være genererende for nogle deltagere.

Læs mere om festivalen på Historiefestival.dk

Kilde

Foto: ABW