Region Syddanmark og de øvrige regioner skruer i øjeblikket op for testkapaciteten i takt med, at flere og flere danskere ønsker at blive testet op mod jul.

Højere smittetal, yderligere restriktioner og en juleferie lige rundt om hjørnet får mange syddanskere til at søge mod teststederne i Region Syddanmark. Det betyder længere ventetid, men Region Syddanmark og de øvrige regioner arbejder netop nu på at kunne gennemføre endnu flere test.

Koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen siger:

– Jeg synes bestemt, der er grund til at rose syddanskerne for deres villighed til at lade sig teste. Det kommer os alle til gavn, at vi får stoppet smittekæderne hurtigt. Vi skal teste så mange som muligt og så hurtigt som muligt, og derfor gør vi i disse dage alt, hvad vi kan for at udbygge vores analysekapacitet, så det kun er julegaver og ikke coronasmitte, vi giver til hinanden i juledagene.

Region Syddanmark har i øjeblikket 16 teststeder fordelt ud over regionen. Derudover kører 15 testbiler rundt i regionen og tester borgere i byer, på uddannelsesinstitutioner og på plejehjem.

Op imod jul vil medarbejderne i centrene gennemføre minimum 18.500 tests om dagen mod knap 12.000 i starten af december.
Flere tests betyder længere åbningstid
De øgede antal tests medfører, at regionen i perioden fra 14. december til 22. december udvider åbningstiderne i samtlige teststationer, så endnu flere borgere kan komme til.

Derudover udvider Region Syddanmark nu åbningstiderne permanent for teststationerne i Middelfart og Fredericia, så de fremover har åbent alle hverdage, hvor de hidtil har været åbne på skift. Der vil dog være undtagelser i forbindelse med juleaften og nytårsaften.

Alle tilgængelige tider vil fremgå på www.coronaprover.dk.
Check løbende coronaprover.dk
Koncerndirektør Kurt Espersen opfordrer syddanskerne til at genbesøge coronaprover.dk, hvis de tidligere har haft svært ved at finde tider.

Adresser for samtlige af regionens teststeder kan findes på www.rsyd.dk/teststeder

Med NemID er det let selv at vælge, hvor i regionen man vil testes for COVID-19. Tidsbestillingen sker på www.coronaprover.dk.

Husk at møde op til tiden – helst ikke før og helst ikke efter. Og husk mundbind og husk sundhedskort.