I løbet af natten blev der foretaget ransagning af omkring 100 lastbiler, der holdt ved en virksomhed i Kolding-området. Virksomhedens lokaler samt yderligere lokaliteter, som virksomheden havde rådighed over, blev også ransaget.

Det var et tip til Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd, der førte til aktionen. Tippet handlede om, at en polsk virksomhed med tætte forbindelser til den danske virksomhed i Kolding-området skulle udføre ulovlig cabotagekørsel.

Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd efterforskede dette, og det viste sig, at der var mistanke om, at adskillige chauffører afholdt deres regulære ugehvil i køretøjerne på pladserne omkring den danske virksomhed.

Ved aktionen blev der gennemgået oplysninger fra lastbiler og chaufførernes førerkort, så det kunne klarlægges, hvem der var i gang med at afholde et regulært ugehvil. Det blev sammenholdt med de observationer, der var foretaget hen over weekenden af Tungvognscenter Syd.

Aktionen viste at ca. 50 chauffører var i gang med at afholde regulære ugehvil i køretøjerne, ligesom der blev fundet flere overtrædelser af reglerne om cabotagekørsel.

Den polske virksomhed stillede ved kontrollens afslutning en sikkerhed på ca. 1 million danske kr.

Det blev vurderet, at den danske virksomhed havde medvirket til den polske virksomheds overtrædelser grundet den tætte sammenhæng imellem de to koncernforbundne selskaber.

Sagen har nu fundet sin afslutning, da begge virksomheder har valgt udenretligt at vedtage bøder for forholdene.

Den danske virksomhed har vedtaget en bøde på 1.200.000 kr.

Den polske virksomhed har vedtaget en bøde på 750.000 kr.

Hver chauffør, der opholdt sig i køretøjet i forbindelse med deres regulære ugehvil, modtager en bøde på 10.000 kr.

Kilde

Foto: ABW