Tag på en unik rejse langs Hærvejen med det nye Hærvejspas, saml stempler og få viden om Danmarkshistorien.

Har du planer om en tur langs Hærvejen til fods eller cykel denne sommer. Så kan du godt glæde dig. Den ikoniske rute med tusinde års Danmarkshistorie er nemlig blevet endnu mere spændende med det nye Hærvejspas.

45 stempler i alt
Med Hærvejspasset kan du udforske og få stempel i passet ved i alt 45 forskellige steder langs Hærvejen. Størstedelen af stemplerne er placeret ved kirker, der pryder vejen og tilføjer en pilgrimsfærds-lignende stemning til Hærvejsrejsen kilometer for kilometer.

Lokalhistorie i passet
Hver side i passet rummer en kort lokal historie om området og en forklaring på, hvorfor netop motivet til det pågældende stempel er valgt. Det giver en ekstra dimension til rejsen langs Hærvejen og giver mulighed for at dykke ned i områdets kultur og historie. Uanset om du er til vandring eller cykling, vil passet være en guide og erindringsbog på vejen.

Her finder du passet
Hærvejspasset kan købes både fysisk og online, og det åbner op for spændende eventyr langs den historiske vej. Hærvejspasset er tilgængeligt på Hærvejens vandre- og cykelrute ved Hærvejsherbergerne samt online hos Eventyrsport til 50 kr.

Praktisk A5-størrelse
Stemplerne er tilgængelige i bokse eller på borde, hvor der ved størstedelen er adgang hele døgnet, men for ikke at gå forgæves, kan den præcise placering af stemplerne og adgangen findes i den digitale version af Hærvejspasset på Hærvejens hjemmeside.
Det fysiske pas er i en praktisk A5-størrelse, der let kan bæres i lommen eller i tasken. Desuden er både forsiden og bagsiden af passet til dels vandafvisende, så det omskiftelige danske vejr ikke påvirker muligheden for at få udfyldt dit pas.

Kilde

Foto: ABW