FN’s Verdensmål nr. 11 er omdrejningspunktet for årets Arkitekturens Dag, der finder sted mandag 2. oktober 2023. I Vejle Kommune byder dagen på guidet rundtur i både Nørremarken og RCV, som begge har bæredygtighed som bærende element. Dagen rundes af med afsløringen af vinderne af Vejle-Prisen og Borgernes Arkitekturpris

FN’s 17 Verdensmål rummer flere målsætninger – fx at afskaffe fattigdom, udligne ulighed og stoppe klimaforandringer. Fællesnævneren for alle verdensmålene er bæredygtig udvikling.

Bæredygtig udvikling er også omdrejningspunktet for to spændende udviklingsområder i Vejle Kommune, som man inviterer på guidet rundtur i på Arkitekturens Dag, mandag 2. oktober 2023.

RessourceCenter Vejle og Nørremarken
Det ene udviklingsprojekt er netop indviet, nemlig vores nye genbrugsplads RCV, der i udstrakt grad arbejder med bæredygtig udnyttelse af ressourcerne.

Det andet udviklingsområde – bydelen Nørremarken – er i gang med en større transformation, hvor både fonde, private aktører, private investorer, boligforeninger, foreninger, lokalråd, kommune og borgere er stærke drivkræfter i arbejdet med at skabe en bæredygtig bydel, hvor rummelighed og fællesskab er i centrum.

To rundvisninger og en paneldebat
Dagens første guidede rundtur begynder mandag 2. oktober kl. 14 ved NC10 i Nørremark Centret 10 i Vejle. I den følgende halvanden time er der gåtur rundt i området, mens bl.a. stadsarkitekt Lisbet Wolters fortæller om fremtidens Nørremarken. Der bydes på en forfriskning undervejs.

Kl. 16 rykker scenen til RCV på Voervej 12 i Vejle. Her byder Gerda Haastrup Jørgensen, formand for Teknisk Udvalg, velkommen til den officielle del af Arkitekturens Dag.

Inden vinderne af Vejle-Prisen og Borgernes Arkitekturpris afsløres, bydes der på oplæg om bæredygtig arkitektur og efterfølgende paneldebat ved Søren Peschardt, formand for Klima-, Natur- og Miljøudvalget, Mette Nymann fra Loop Architects, Rasmus Storgaard fra Schønherr og Mads Stage Mølgaard fra Ravn Arkitektur.

Vejle-Prisen og Borgernes Arkitekturpris uddeles
Herefter bydes der på en forfriskning og rundvisning på ressourcecentret, inden borgmester Jens Ejner Christensen uddeler Vejle-Prisen og Borgernes Arkitekturpris kort før kl. 18.

Dagen slutter kl. ca. 18.15. Alle er velkomne til at deltage, og der er ingen tilmelding.

Kilde

Foto: SDL