Oplev den nye særudstilling på første åbningsdag, sammen med museumsinspektør Trine Grøne.

I det gamle Grækenland, for mere end to tusind år siden, blev der skabt monumentale marmorskulpturer, der siden er gået over i verdenshistorien som noget af den vestlige verdens største kunst. De monumentale skulpturers fremstilling af oldgamle skønhedsidealer er en rammesætning for nye vinkler på, hvad krop, køn og idealer kan være. Vejle Kunstmuseum har indlånt afstøbninger af antikke skulpturer fra museer og samlinger i hele landet.

Med et tidshop frem til i dag har Vejle Kunstmuseum inviteret fire kunstnere til at gå i dialog med oldtidens krops- og skønhedsideal. Udstillingen viser nye værker, skabt specielt til udstillingen, af Mia Mai Graabæk, Søren Thilo Funder og Sarah Trahan, samt en nyerhvervet værkserie af Lærke Posselt. Værkerne stiller på hver sin unikke måde spørgsmål til, hvordan vi forholder os til vores krop i dag, og hvordan kropskultur i samfundet påvirker vores måde at arbejde og leve på.

Omvisningen varetages af museumsinspektør Trine Grøne, der har kurateret udstillingen. Varighed ca. 1 time. Forhåndstilmelding nødvendig.

Det foregår d. 10.02. klokken 13.00.

Bestil billetter

Kilde