Puljemidlerne skal først og fremmest gå til projekter og tiltag, som foreninger, virksomheder og partnerskaber mellem disse står bag. Fra den 3. juli er det muligt at ansøge om støtte.

Transportministeriet åbner en ny pulje til fremme af el-delebiler d. 3. juli 2023, og den er på ca. 100 millioner kroner fordelt på årene 2023 og 2024. Puljen kan ansøges af alle typer virksomheder og foreninger, herunder partnerskaber mellem disse.

Puljen går til projekter og tiltag, der fremmer brugen af el-delebiler. Det kan eksempelvis være el-delebiler med fast stamplads, for eksempel ved boligforeninger, el-delebiler uden fast stamplads, nabo-til-nabo el-delebilsordninger, eksempelvis en platform, der faciliterer brugen af el-delebiler.

Projekterne kan derudover være:

  • Etablering af dedikerede p-pladser med ladestandere
  • Etablering af ladestandere på eksisterende delebilspladser
  • Pilotprojekter, der kan undersøge delebilers samspil med kollektiv transport eller afprøve nye anvendelsesområder, brugergrupper eller platforme
  • Pilotprojekter, der kan afdække interessen for el-delebiler i et lokalområde
  • Udvikling af tiltag og platforme, der fremmer brugen af el-delebiler

Puljen lukker for ansøgninger d. 6. oktober 2023.

Du kan læse mere Transportministeriets hjemmeside via linket, hvor du også finder ansøgningsmodulet.

Link: 100 millioner kroner skal få flere el-delebiler på gaden

Kontakt Vejle Erhverv, hvis du ansøger om midler fra puljen. Vejle Erhverv vil gerne høre mere om dit projekt og skrive en historie om det.

Kilde

Foto: SDL