Fra lørdag 14. august behøver du ikke længere bære mundbind eller visir, når du står op i bus eller tog, og når du står på og af. Det har transportministeriet netop meldt ud i en pressemeddelelse. Mundbindskravet skulle have været lempet 1. september, men nu kan du allerede godt to uger før forventet lade mundbindet blive hjemme.

Som led i den seneste udvikling i genåbningen af samfundet er det nu helt slut med krav om mundbind i den kollektive transport. Siden midten af juni har reglen været, at stående passagerer og passagerer, der skal ind og ud af busser, tog, metro skulle bære mundbind. Reglen var planlagt at skulle gælde til 1. september. Men som en naturlig følge af ophævelsen af afstandskravet fra lørdag 14. august, afskaffes kravet om mundbind nu lidt før planlagt, lyder meldingen fra Transportministeriet.

Hos Movia vil krav om brug af mundbind eller visir derfor ikke længere gælde kunder, siddende og stående personale busser, lokaltoge og flextrafikbiler. Selvom vores personale ikke skal bære mundbind eller visir, tillader vi, at de kan bære det i det omfang, de ønsker det. Det samme gælder naturligvis vores kunder.

I dag skiltes der i transportmidlerne med information på dansk og engelsk om, at kunder skal bruge mundbind, når de står op og ved ind- og udstigning. Fra lørdag gælder dette ikke længere, og Movia vil derfor hurtigst muligt opdatere denne information, så kunderne bliver vejledt korrekt.

De tidligere kapacitetsbegrænsninger i busser og lokaltoge blev ophævet allerede 1. august, hvilket betyder, at alle sæder og alle ståpladser i busser og lokaltoge kan benyttes.

Foto: JTL