En medarbejder på Region Syddanmarks sociale tilbud Engbo i Nyborg er testet positiv for COVID-19. Medarbejderen havde været i kontakt med i alt 7 kolleger og borgere på tilbuddet, men de er alle efterfølgende testet negativ.

Region Syddanmarks sociale tilbud Engbo i Nyborg, der tager sig af borgere med betydelig og varig funktionsnedsættelse, fysisk og psykisk udviklingshæmning samt autisme, har konstateret et tilfælde af COVID-19.

En medarbejder lod sig teste for COVID-19 på grund af det forhøjede smittetryk i Nyborg, og selvom medarbejderen ikke havde symptomer på sygdommen, så viste testen, at vedkommende har COVID-19. Medarbejderen kontaktede lørdag ledelsen med testresultatet, der tog fat i Styrelsen for Patientsikkerhed.

De berørte borgere og medarbejdere er isolation

Ledelsen på Engbo gennemførte sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed en hurtig smitteopsporing og fandt, at medarbejderen havde været i kontakt med i alt 7 borgere eller kolleger. Alle disse blev lørdag testet for COVID-19, men samtlige tests var negative.

En person har dog udviklet feber efterfølgende og er blevet testet igen, men svaret er endnu ikke klar. Engbo Nyborg har i alt 32 lejligheder, fordelt på otte pladser i hvert af de fire huse. Borgerne og kollegaerne i huset, som medarbejderen arbejder i, er blevet isoleret, og isolationen fortsætter, indtil det konstateres, at der ikke er nogle smittede.

Følg retningslinjerne og bliv testet

Centerchef Brian D. Hansen roser medarbejderen for at være opmærksom og reagere hurtigt, da testresultatet forelå:

– Sagen viser, hvor vigtigt det er, at vi holder os på tæerne og fortsætter med at følge myndighedernes retningslinjer, og at vi sørger for at lade os teste. Medarbejderen har ageret meget ansvarligt, og det den slags omtanke og forsigtighed, som vi bliver nødt til at udvise i øjeblikket.