140 kilometer på tværs af Jylland. Til fods. Det er, hvad deltagerne har tilbagelagt på en uge. Starten gik i Blåvandhuk og målet var Vejle.

De mange dages vandring er kulminationen på Jobcenter Vejles Vandreprojekt 2023, hvor vejen til job eller uddannelse gennem 20 uger har været kombineret med vandretræning, mental træning og virksomhedspraktik.

Deltagerne, der er mellem 27 og 60 år, har alle udfordringer, der har gjort det svært at være i job eller uddannelse. Med vandreprojektet har de fået fysisk træning kombineret med virksomhedspraktik, og det har givet nye måder at bringe egne kompetencer og ressourcer i spil. Simpelthen fordi de er blevet mere bevidste om deres egne styrker, samt hvad de er gode til samtidig med, at de har indgået i arbejdslivet på de involverede virksomheder. Her har deltagerne fået øjnene op for, hvad det vil sige at være på en arbejdsplads, og hvordan de kan bidrage.

Alt sammen noget, de kan bruge, når de skal finde en vej gennem livet, hvor også job eller uddannelse indgår.

Den fysiske træning har spillet en stor rolle, og træningsdagene med op til 22 kilometer i benene er blevet gennemført i al slags vejr.

Målstregen for den lange vandretur var Skyttehushaven, hvor formand for Arbejdsmarkedsudvalget Rune Bønnelykke (DF) gav deltagerne disse ord med på vejen:

– “Det er ikke kun den seneste lille uge, I har grund til at være stolte af. I har jo hver især brugt langt tid på at forberede jer til turen, og I har tilbagelagt mange træningskilometer i støvlerne, inden I snørede dem og tog af sted.”

Virksomhedspraktikkerne fortsætter, selv om træningen frem over bliver på deltagernes eget initiativ.

Kilde

Foto: SDL