I løbet af 2022 faldt antallet af rene diesel- og benzinbiler i Vejle Kommune med 1.200 biler, mens antallet af eldrevne biler steg med 1.000. Dermed har kommunens borgere taget et vigtigt skridt for den grønne omstilling og for kommunens klimaplan. Her er målet bl.a., at knap hver tredje bil i kommunen skal drives på el i 2030. Det svarer til otte gange flere elbiler end i dag.

Parkér og lad op
Og nu bliver det endnu nemmere at skifte det fossile transportmiddel ud med el. I disse dage er EWII og EON nemlig i gang med at installere ladestandere 29 forskellige steder i hele kommunen – både ved kommunale bygninger med mange gæster, fx idrætshaller og biblioteker, men også i de byområder, hvor mange bor i lejlighed uden mulighed for at lade op ved egen bolig.

Næste år får de 29 ladestandere følgeskab af yderligere to standere ved Hældagerhallen i Bredballe og ved Aasen i Vejle centrum, så der i alt bliver 166 ladeudtag rundt om i kommunen. Samtlige ladestandere er destinationsladere på 11-22 KW, så du kan lade din bil op, mens du parkerer.

EWII og EON vandt udbud
Det er Vejle Kommune, der lægger jord til ladestanderne, mens de private operatører EWII og EON ejer selve ladestanderne. Betaling for opladning sker derfor direkte til de private operatører. De to private operatører vandt det udbud om ladestandere, som Teknisk Udvalg sendte ud sidste år.

Få overblik over kommunens ladestandere.

Kilde

Foto: ABW