Formand for HK Handel Sydjylland Hanne K. Mathiasen, Skovløbervænget 15, Varde, skriver:

“Det bliver hårdere og hårdere at være butiksansat. Både statistikker, mine medlemmer og deres arbejdsgivere fortæller om en stigende tendens til ubehøvlede kunder, der sågar kan finde på at true og chikanere de ansatte.
Derfor føler jeg trang til at komme med en opfordring lige nu, hvor hundredvis af nye butikselever har deres allerførste møde med det sydjyske arbejdsmarked: Pas godt på dem!
Vær ikke én af de kunder, der står og fnyser og mumler surt i køen, fordi butikseleven er lidt langsom med en ekspedition. Stik et smil og vær én af de kunder, der gør arbejdsdagen gladere.
Hvis det hjælper, kan du jo forestille dig, at det er dit eget barn eller barnebarn, der sidder der med ”Ny i job”-skiltet på.
Vi har nemlig brug for, at de unge ikke bliver skræmt væk i elevtiden. Butiksansatte løser en essentiel samfundsopgave, og der er allerede nu mangel på arbejdskraft på området.
På trods af den hårde tone fra mange kunder, er butiksområdet heldigvis også både spændende og foranderligt. Vælger man en butiksuddannelse, åbner der sig et væld af muligheder for det fremtidige arbejdsliv.
Men det er så vigtigt, at de unge får en tryg og positiv start på arbejdslivet. Lad os sammen være med til at give dem det.”

Foto: ABW