Glennie gik fra 150 til 80 kg – hun glæder sig over noget nyt hver dag Glennie Christensen vejede mere end 150 kg – i dag vejer hun under 80. Hun valgte at få en fedmeoperation efter sønnen spurgte: ’Hvad hvis mine børnebørn ikke får en bedstemor?’

‘Siden 2015 er antallet af fedmeoperationer i Danmark ifølge Sundhedsdatastyrelsen steget med 139 procent. En af de danskere, der indgår i statistikken, er Glennie Christensen, der led af svær overvægt, og som i oktober 2020 gennemgik en gastrisk bypass-operation. Inden operationen havde hun søvnapnø og vejede over 150 kg. I dag vejer hun under 80.

– Jeg sov med en maskine, der skulle hjælpe med vejrtrækningen, og på grund af min vægt fik jeg typisk kun to timers sammenlagt søvn i løbet af en nat. Jeg orkede ikke at samle ting op fra gulvet, og i Djurs Sommerland kunne rutsjebanen ikke lukkes med mig i – det var forfærdeligt, siger Glennie Kristensen.

Skræmt af frygteligt spørgsmål På trods af de mange gener, hun døjede med på grund af vægten, var det et mavepustende spørgsmål fra sønnen og et tandlægebesøg, der skulle til, før hun besluttede sig for at få operationen.

– En dag spurgte min søn: ’Hvad hvis mine børnebørn ikke får en bedstemor?’ Slam! Det ramte mig. Nogle dage efter var jeg ved tandlægen, og da hun begyndte at tale om at være bedsteforælder, faldt jeg tudende sammen, og besluttede mig for at gøre det, siger Glennie Kristensen. 1000 småting øger livskvaliteten På Privathospitalet Mølholm måler man patienternes livskvalitet både før og efter en fedmeoperation. Livskvaliteten bliver defineret ud fra parametrene selvfølelse, fysisk aktivitet, social kontakt, arbejdsevne, sexliv og madvaner, og i 99 procent af tilfældene oplever patienten en markant forbedring af livskvaliteten.

– Nu sover jeg 7-8 timer hver nat, jeg kan hjælpe mine børn med at flytte, jeg kan være i en rutsjebane, og jeg kan igen stille mig i køen på en restaurant for at bestille mad, uden folk kigger med de forfærdeligste og mest nedværdigende dit-fede-svin-blikke. Der er 1000 små ting, jeg nu kan gøre, som jeg ikke troede muligt, og det er hver dag, jeg bliver glad over noget nyt, siger Glennie Kristensen. Vejle: Kom med til infomøde om fedmeoperation Privathospitalet Mølholm i Vejle inviterer til online-infomøde den 28. marts, hvor du kan høre nærmere om, hvad man kan forvente sig af en fedmeoperation. Kan jeg få en fedmeoperation? Og hvilke fordele og risici er der ved operationen?

De spørgsmål og mange flere kan du blive klogere på, når Privathospitalet Mølholm inviterer alle interesserede til et gratis og uforpligtende informationsmøde online, hvor der vil være mulighed for at stille spørgsmål til klinikchef og fedmekirurg Thorbjørn Sommer. Praktisk information Infomødet er gratis og afholdes mandag den 28. marts klokken 20 til 21 via Zoom. For at deltage skal du tilmelde dig på Privathospitalet Mølholms hjemmeside senest dagen før. Du vil modtage besked om de praktiske detaljer efter tilmelding. Fedmekirurgisk Center, der er en del af Privathospitalet Mølholm og et af de mest erfarne centre inden for fedmekirurgi i Danmark og Skandinavien, hjælper patienter med livstruende overvægt gennem fedmeoperation. www.molholm.dk