En cykeltur mellem grønne marker med højt til himlen og termokaffe i tasken. Mange af os har fundet glæden ved at cykle afsted på de danske landeveje det sidste år, hvor rejser og sociale aktiviteter har været begrænsede. Men landevejene er ofte smalle, og det er vigtigt, at vi passer på hinanden og deler vejen.

Derfor relancerer transportminister Benny Engelbrecht og Vejdirektoratet nu kampagnen ’VI DELER VEJEN’ sammen med Rådet for Sikker Trafik, Cyklistforbundet, Danmarks Cykle Union og FDM.

Den sætter fokus på cyklister på landevejene og fortæller bilister og cyklister, at der er plads til dem begge, hvis de vel at mærke holder afstand til hinanden.

”Vi har mange strækninger her i landet, som bilister og cyklister deler med hinanden; og særligt til sommer, hvor vi er mange, der skal holde ferie herhjemme, er der brug for ekstra opmærksomhed over for hinanden. Det er vigtigt, vi viser hensyn og holder god afstand ved overhalinger. Jeg håber, at vi kan nå endnu bredere ud med budskabet i år ved at have 13 strækninger med i kampagnen, og jeg vil derfor gerne takke Vejdirektoratet og de mange samarbejdspartnere for at hjælpe med at sætte trafiksikkerheden på dagsordenen i hele landet”, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Du kan møde kampagnen på de sociale medier og på skilte langs 13 forskellige landevejsstrækninger på statsvejene. De udvalgte strækninger vil i løbet af de næste par år få forbedret cykelforholdene, men indtil da er det ekstra vigtigt, at vi passer på hinanden netop her.

Læs mere her

Foto: JTL