Om det er overboen, som tramper rundt midt om natten og hører høj bastung heavy eller naboen, der vælger årets første solbeskinnede forårssøndag til at fælde træer med sin potente motorsav, så er det noget, der kan få smilet til at stivne hos de fleste.

Mange har oplevet at føle sig generet af naboer, eller kender i det mindste nogen tæt på, der har. Nabostrid er et tema alle kan tale med om, og som kan bringe de allerstærkeste følelser i spil.

Det er et tema alle kan og gerne vil tale med om. Det mærkede forfatterne til en ny bog ‘Nabostrid’, når de fortalte om deres bogprojekt.

“Alle havde straks en historie om, nabostrid som de gerne ville fortælle,” siger den ene forfatter Henriette Bendix

Forslaget til redaktionen er at benytte bogen som anledning til at sætte spot på naboskab med en vox pop med tre spørgsmål:

1.    Har du nogensinde oplevet uenigheder med din nabo? 2.    Hvad gik uenigheden ud på? 3.    Hvordan kom I videre?

Spørg din kollega, spørg i centreret og på gader og stræder. Der vil helt sikkert komme nogle interessante svar.

Særligt støjklager kan være årsag til strid. Antallet af klager over støj er tredoblet til godt 7.500 klager årligt under coronaen alene i København.

“Små problemer eskalerer gang på gang ud af kontrol, vi holder på vores ret, ” siger den anden forfatter  Preben Lund, der ser en tendens til at særligt højtuddannede ender i benhårde konflikter og holder på deres ret koste hvad det vil.