Vejle Bibliotekerne tilbyder endnu en omgang “Hold Hjernen Frisk” – denne gang med udgangspunkt i Vejle. “Hold hjernen frisk” er et forløb over seks gange, hvor du kommer til at stifte bekendtskab med litteratur, kunst, dans, mad og en gåtur i Kongens Kær.
I 2050 vil antallet af ældre over 80 år være tredoblet. Mange får derfor flere aktive år, efter de går på pension. Men hvordan holder vi vores hjerne frisk så længe som muligt? Forskning viser, at fysisk aktivitet, mental stimulering og socialt samvær er vigtige elementer.

Kurset henvender sig til raske og rørige seniorer der er fyldt 60 år. Man skal kunne gå 5 km. uden problemer. Det koster 200 kr. for alle 6 gange og foregår mandage kl. 10-12.30 fra den 8. april. Se mødesteder i programmet nedenfor.

Medbring selv kaffe/te og en lille madpakke til pausen.

Tilmeld dig ved at klikke på knappen “Bestil billet(ter)”.
Vær opmærksom på, at du tilmelder dig hele forløbet.

Program for “Hold hjernen frisk” i Vejle
Mandag den 8. april kl. 10-12.30
Mødested: Vejle Bibliotek, salen
Velkomst, præsentation og guidet fælleslæsning. Vi får et oplæg om litteraturens betydning for vores mentale helbred og oplever guidet fælleslæsning. Guidet fælleslæsning er oplæsning af en novelle + et digt. Undervejs i oplæsningen er der pauser, hvor vi taler om det vi har hørt, det der undrer os og det som teksten minder os om. Når vi taler om litteraturen, er der ikke noget rigtigt eller forkert svar.

Mandag den 15. april kl. 10-12.30
Mødested: Vejle Bibliotek, salen
Først et kort oplæg om forfatter Ulrik Gräs og derefter skal vi på vandretur i Vejle by (minimum 3 km), hvor vi samtidig lytter til Ulrik Gräs’ fortællinger på vore mobiltelefoner.
Medbring din mobiltelefon og evt. høretelefoner.
Husk fodtøj og påklædning efter vejret!

Mandag den 22. april kl. 10-12.30
Mødested: P-pladsen ved Kongens Kær, Ribe Landevej
Her sidst i april er foråret for alvor ved at gøre sit indtog og det mærkes hos fuglene ved Kongens Kær. Grågæssene er ved at slå sig ned for at yngle og hos det lokale havørnepar er det i disse dage, at æggene klækkes og der er unger, der nu skal fodres dagligt. Tag med naturvejleder Finn Lillethorup fra Økolariet på en tur langs Kongens Kær, hvor vi ser på fuglelivet og på hvordan foråret er på vej. Naturvejlederen medbringer kikkerter til udlån.
Husk fodtøj og påklædning efter vejret!

Mandag den 29. april kl. 10-12.30
Mødested: Vejle Bibliotek, salen
Thors Spillemænd spiller op til dans. Dans er godt for både krop og hjerne. Når vi danser, træner vi vores balance-evne og vi styrker vore muskler og leddenes bevægelighed. Vi styrker vores rytmik og musikalitet og vores hukommelse stimuleres, når vi skal indøve trin til musik og huske dem igen. Hjernefrisk dans er ikke pardans og kræver ingen særlige fysiske forudsætninger for at deltage. Det anbefales dog, at du er klædt i tøj du kan bevæge dig i,

Mandag den 6. maj kl. 10-12.30
Mødested: Vejle Bibliotek, salen
Vi får et indblik bagom guldalderens polerede malerier. Med fokus på kunstnernes skitser og optegnelser af den verden de mødte på deres dannelsesrejser, vil vi skubbe glansbilledet til side og blive klogere på, hvordan Danmark og Europa tog sig ud i begyndelsen af 1800-tallet. Netop det at skitsere giver frihed til at udtrykke sig frit, hurtigt og upoleret. Det bliver en del af dagens dannelsesrejse og udfordring. V/ Ulrik Eskekilde Nissen, som er uddannet kunsthistoriker og nu er formidler ved Vejle Bibliotekerne.

Mandag den 13. maj kl. 10-14
Mødested: Sundhedshuset, Vestre Engvej 51, indgang A
Majbritt Damgaard-Eilsø, som er sundhedskonsulent ved Vejle Kommune vil med udgangspunkt i deltagernes udfordringer omkring mad, give gode råd og inspiration til ”hjernegod mad” i hverdagen. Undervisningen afsluttes med små madinspirationer som vi tilbereder i grupper.
Vi laver maden i Sundhedshusets køkken. Derefter hjælper vi hinanden med at transportere det til Vejle Bibliotek, hvor vi spiser sammen.
Bemærk at vi først slutter kl. 14.

Spørgsmål til Hold hjernen frisk? Kontakt:

Lisbeth Roed, lr@vejlebib.dk, 21 99 97 11
Lene Henriksen, lehen@vejlebib.dk, 40 42 92 38
Else Zakarias, ez@vejlebib.dk, 40 42 87 68

Bestil billet(ter)

Kilde

Foto: ABW