Artiklen er sponseret

Når du kommer op i årene, er det vigtigt, at du begynder at måle dit blodtryk regelmæssigt. For når du bliver ældre, stiger sandsynligheden for, at du har forhøjet blodtryk. Og et forhøjet blodtryk kan være farligt, da det kan øge din chance for at få en blodprop. I dag er blodtryksmålere så avancerede, at du kan få et meget præcist svar på, hvad dit blodtryk er. Men husk: En enkelt måling er ikke nok.

Har du normalt blodtryk? Find ud af det
Du skal have et blodtryk på over 140/90 i en længere periode, altså ved flere målinger, før det kan siges, du ikke har normalt blodtryk. Taler vi måling af blodtryk, er enheden mmHg. Tallet til venstre for skråstregen kaldes systolen, og tallet til højre er diastolen. En moderne blodtryksmåler kan ikke blot vise dig, hvad dit blodtryk er her og nu, men gemmer data fra flere målinger over længere tid.

Passer manchetten på måleren?
Når at du køber et apparat til måling af blodtryk, skal du sikre dig, at du får en manchet i den rigtige størrelse med i købet. Har du kraftige arme, kan det nemlig være, at manchetten, der følger med en måler, ikke passer dig. Manchetter til blodtryksmålere kan du købe løst, så det er ikke fordi, du skal til at bruge ca. 700-1000 kr. på en ny måler. Når at du får en blodtryksmåler, så anvend den korrekt.

Brug blodtryksmåleren korrekt
Hvad vil det så sige at anvende den korrekt? Konkret skifter det fra måler til måler, da nogle målere skal spændes om håndleddet, mens andre skal om overarmen. Her skal du selvfølgelig sørge for, at manchetten sidder, som den skal. Forud for måling af dit blodtryk skal du ikke have drukket alkohol eller røget, og du skal holde dig i ro under målingen. Så får du et langt mere pålideligt måleresultat.

 

Når at du køber et apparat til måling af blodtryk, skal du sikre dig, at du får en manchet i den rigtige størrelse med i købet. PR-foto