Artiklen er sponseret

Hvad skal du vælge af gulve til hjemmets rum? Entréen kunne du pryde med klinker eller en slags oliebehandlet træ, så overfladen tåler de tramp og den smule smuds fra sko, den udsættes for. Og hvis du ikke er til sildebensparket i stuen, kan du sprede et gulvtæppe – og gulvtæpper får du nok under alle omstændigheder brug for til børnenes og dit eget soveværelse, så gulvet er dejligt blødt.

Efterlad ikke vand på et ubehandlet linoleumsgulv
Hvad så med køkkenet? Her skal du ikke vælge gulvtæppe, for hvordan vil du gøre det rent, hvis du spilder ting på det? Du bør heller ikke vælge linoleum – hverken her, til dit badeværelse eller til et vådrum. For hvis du kommer til at efterlade vand på et linoleumsgulvs overflade, vil den beskyttende olie i linoleummet bevæge sig op, mens vandet synker ned, da vands massefylde er større end olies.

Vinylgulve er gode til køkkenet
Derved udpines linoleumsgulvet altså. Så i stedet gør du klogt i at vælge et vinylgulv til køkkenet, da vinyl byder på en lukket overflade, hvilket linoleum i udgangspunktet ikke har, medmindre det har fået en slags forsegling i form af polish el.lign. Vinylgulve er desuden nemme at rengøre – de mangler dog evnen til at ”hele” små ridser af sig selv. Dette er til gengæld en egenskab ved linoleumsgulve.

Spred skridsikker vinyl i badeværelset

I badeværelset er det også klogt at bruge vinyl – dog er det bedst for din egen sikkerhed at få et gulv med skridsikre egenskaber. Vigtigt at vide om disse gulve er, at du ikke må bruge vaskeplejemiddel på dem, da midlernes plejefilm mindsker gulvets evne til at forebygge skrid. Ønsker du at lære mere om alskens gulve til hjemmet, så se mere her. Du har en kæmpe verden af gulve at tage stilling til.

I badeværelset er det klogt at bruge vinyl – dog er det bedst for din egen sikkerhed at få et gulv med skridsikre egenskaber. PR-foto