Når valget udskrives, bliver det for SF’s Karina Lorentzen og Venstres Tobias Jørgensens vedkommende med genbrugte valgplakater i lygtepælene. I den forbindelse vil de to politikere sammen skabe en plakatsøjle af udelukkende genbrugsplakater.

– “Valgplakaterne er jo trykt, og jeg har ikke ændret mig meget, siden jeg stillede op for første gang i 2007, så derfor gemmer jeg dem efter valgene. Jeg synes, det var oplagt at vaske og bruge dem i den kommende valgkamp”, siger Karina Lorentzen.

Første gang hun stillede op til Folketinget var i 2007, og siden stillede hun op i 2011, 2015, 2019 og til kommunalvalget i 2017. Siden har hun genbrugt valgplakaterne fra tidligere valg og fået trykt nye, så det er forskellige afskygninger af hende, man møder på gaden.

-“Det er 6. gang, jeg skal føre valgkamp, og jeg kan faktisk lave en hel lygtepæl, der er plastret til med mine nye og gamle valgplakater. Jeg vil gerne vise, at jeg er erfaren, men også, at jeg ikke hænger fast i de samme ting, der hittede i 2007.”

En undersøgelse fra KMD i 2019 viste, at en tredjedel mener, at valgplakaterne forurener. Derfor giver det endnu bedre mening at genbruge de gamle valgplakater.

– “Ikke nok med, at kandidaten kan se, der måske er kommet lidt mere erfaring på kandidaten, så er det et tydeligt bevis på, at vi skal væk fra den brug-og-smid-væk-kultur, som vi har. Her er genbrug af tidligere valgplakater et lille skridt i den rigtige retning. Så længe vi ikke lovgiver om problemerne fra 2007, men også har udviklet os, så synes jeg bare, det er et fint signal at sende.”

Tobias Jørgensen har også genbrugsplakater

Det bakker Venstres kandidat Tobias Jørgensen op om. Han har også været i gemmerne efter de gamle plakater.

– “Jeg er helt enig i at valgplakater spiller en vigtig rolle i valgkampen, men er også enig i at der ikke er noget som forhindre os i at tænke nyt i valgkampen. Derfor synes jeg, at genbrug af valgplakaterne er en oplagt idé”, siger Tobias Jørgensen

– “Der er altid meget debat om, at plakaterne er grimme og noget miljøsvineri. Men det holder faktisk godt og kan ofte genbruges af flere omgange. Det har jeg det ret godt med, at de kan.”

Yderligere

Tobias Jørgensen, byrådsmedlem i Kolding, tlf. 3060 1015

Karina Lorentzen, SF’s gruppeformand og folketingskandidat, tlf. 6162 3045