De fleste kriminalsager opklares enten forholdsvis hurtigt eller henlægges som uopklarede. Enkelte sager bliver dog – efter i en periode at være lukket eller henlagt som uopklarede – genåbnet og opklaret. Vær med, når Frederik Strand, museumsleder ved Politimuseet, dykker ned i nogle af de største genåbnede sager og ser på, hvorfor True Crime-genren er så populær.
Hvad er baggrunden for, at kriminalsager åbnes igen? Skyldes det tilfældigheder? Nye efterforskningsmetoder? En ihærdig politiindsats eller nye forbrydelser? – Og har politiet i dag bedre muligheder for at genåbne en sag, end det tidligere har været tilfældet? Hvad revitaliserer de ‘døde’ sager og fører dem til deres opklaring – og er en genåbnet sag altid ubetvivleligt opklaret?

Disse spørgsmål vil være omdrejningspunktet for museumsleder Frederik Strands foredrag om nogle af historiens største genåbnede sager. Foredraget vil samtidig kredse om True Crime-genrens popularitet: Hvorfor fascineres vi bl. a. af genåbnede drabssager. Er det en fascination af det onde, den gådefulde seriemorder, efterforskningsarbejdet – eller af, at retfærdigheden endelig sker fyldest?

Frederik Strand, cand. mag. og ph.d., museumsleder ved Politimuseet, er forfatter til en række prisvindende bøger om efterforskning og politiforhold, bl.a. bøgerne “De forbudte billeder”, “Jagten på morderne stopper aldrig”, “Uropatruljen” og senest “Med de bare næver – danske drabssager”.

Folkeuniversitetet er vært ved en kop kaffe/te i pausen, men medbring venligst din egen kop – så sparer vi miljøet for pap- og plastickrus.

Entré 60 kr. Betales ved indgangen.
Tilmeld dig til Folkeuniversitetet på mail, fu.vejle@gmail.com, eller sms, 61 78 55 51.

I samabejde med Folkeuniversitetet i Vejle.

Skal vi følges?
Kommer du selv til arrangementet, men vil gerne følges med nogen? Så står vores kolleger Betina og Sofie klar til at mødes med dig ved hovedindgangen fra kl. 18.30 og følges med dig til arrangementet.

Læs mere om vores forsøg “Skal vi følges?”.
Læs mere om tilgængelighed og planlæg dit besøg på Vejle Bibliotek.

Kilde

Foto: ABW