Nu kan du få et spændende indblik i Neil Young liv og karriere, når forfatteren Jan Poulsen fortæller om Neil Young og hans betydning i et foredrag krydret med musik. Heriblandt et par mindre kendte sange.
’It’s better to burn out than to fade away’, sang Neil Young for mere end 40 år siden.

Som en smuk overlever fra hippietiden er den snart 76-årige guitarhelts politiske engagement usvækket, når han konstant – og kontant – taler magthaverne imod på plade, til koncerter og i interviews.

De sidste mange år har han været optaget af vores fælles klode, men hans kampe har været mange og meget forskellige i tiden løb. Han har skrevet og sunget om det hele, lige som han også har delt nogle af sine glæder og navnlig udfordringer inden for privatsfæren med venner, der faldt fra undervejs, alvorlig sygdom, med mere.

Neil Youngs liv og værk indeholder det hele. Råt for usødet. Og så er det voldsomt stort med mere end 60 lp’er i mange forskellige genrer, men altid med en særlig varm, letgenkendelig ’Youngsk’ tone. Det er også blevet til flere bøger og film fra hans hånd samt tusinder af koncerter igennem årene, bl.a. 15 her i landet fra hans første besøg i 1970.

Neil Youngs karriere er næsten uden sidestykke i musikhistorien med en lang række gyldne sange og flere store rockklassiske lp’er. Han er svær at holde styr på; bl.a. fordi han altid går sine egne veje og – med vennen Bob Dylans ord – er Forever Young. Altid i gang. Altid på vej.

Jan Poulsen har set Neil Young optræde adskillige gange i både ind- og udland de seneste 40 år, og han har festet med ham på Hawaii, men har stadig til gode at interviewe ham.

Det foregår klokken 19.00-21.30 d. 17.04.24 på Vejle bibliotek.

Bestil billet(ter)

Kilde

Foto: ABW