Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Maria de Buenos Aires

april 3 21:00

Kom med på en forførende og berusende rejse til Buenos Aires i en original blanding af opera og argentinsk tango. Instrueret af Den Jyske Operas nye chef Philipp Kochheim og med Kurt Ravn som fortæller.

Forestillingen kombinerer forskellige dramatiske genrer, hvor skuespil, dans og sang i konstant skiftende konstellationer blandt de fire medvirkende vil kredse om temaerne kærlighed, sex og død i en hvirvelvind af følelser antændt af Piazzollas udødelige tangomusik, som er fremført af et 6-mandsorkester.

Opførelsen af Maria De Buenos Aires tilbage i 1968 var en øjeblikkelig succes. Tango-operaen eller “operita” (en lille opera), som Piazzolla kaldte den, gjorde sit indtog på scenerne verden over. Den væsentligste grund til værkets lange levedygtighed er Piazzollas musik. Den mere moderne Tango-nuevo som skaber en unik atmosfære af melankoli og lidenskab.

En ensom aften i Buenos Aires. En gammel mand tænker tilbage på sit livs kærlighed, som han aldrig har kunnet glemme: Maria, som døde for lang tid siden. Hendes ånd viser sig nu for ham og de gennemlever hendes barndom i slumkvartererne, favelaerne, hendes drømme, hendes liv i underverdenen og i lurvede bordeller. De mindes begge deres første møde i smug og de timer, de tilbragte sammen, da de dansede i en café nogle få dage før María blev myrdet. Den gamle mand indser, at kærligheden til Maria først slutter, når han selv dør.

Opføres på spansk med dansk dialog.

Medvirkende: Yamil Borges, Kurt Ravn, Nicole Luketi, Markus Schneider.

Komponist: Astor Piazzolla. Tango-orkester i samarbejde med Det Jyske Musikkonservatorium

Dirigent: Johanna Motter

Instruktør: Philipp Kochheim

Koreograf: Sean Stephens

Scenograf og kostumedesigner: Barbara Bloch

Forestillingen er arrangeret af Vejleegnens Teaterforening, for billetter klik her.

Detaljer

Dato:
april 3
Tidspunkt:
21:00

Sted

Spinderihallerne
Spinderigade 11G
Vejle, 7100 Danmark
+ Google Map