Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kunstnertrioen Treklang

februar 6 - maj 6

Maskinrummet på Vejle Kunstmuseum viser frem til maj en særudstilling med kunstnertrioen Treklang og deres “nationalromantiske selfies”.

Trioen består af Nina Maria Kleivan, Hjördis Haack og Bent Hedeby Sørensen. De seneste seks år har de rejst rundt i verden iført folkedragter og har ladet sig forevige på steder, som på en eller anden måde er karakteristiske for netop dér, hvor de befinder sig.

 

Foto: Kunstnertrioen Treklang, Vejle Kunstmuseum

“Folkedragten symboliserer inklusion for den indviede, men samtidig eksklusion af alle andre. Folkedragten skaber minder om ‘de gode gamle dage’, hvor alt var fryd og gammen. Den bidrager til en iscenesat forestilling om en tid, der aldrig har været og en drøm om en lykkelig fremtid i evig uskyld og tryghed. Jo mere vi fordyber os i dette projekt, jo klarere står det for os, at nok kan folkedragten samle og være inkluderende, men den kan også være ekskluderede og virke udstødende og aggressiv. Folkedragten sender et kompliceret sæt af signaler og rummer utallige historier,” forklarer kunstnertrioen.

Læs mere her

Detaljer

Start:
februar 6
Slut:
maj 6

Sted

Vejle Kunstmuseum
Flegborg 16-18
Vejle, 7100
+ Google Map