Hvordan lyder Vejle? Det kan du finde ud af, når cellist Sofia Lind Pedersen og guitarist Thea Vesti Pedersen fra ensemblet Lydenskab gæster Vejle Stadsarkiv for at opføre deres nye symfoni om og til Vejle.
I løbet af 2024 har musikere fra det klassiske ensemble Lydenskab bevæget sig rundt i Vejle Kommune for at lytte til byerne og borgerne. Undervejs har musikerne indsamlet fortællinger fra hundredvis af borgere – fortællinger, som har ledt til opførelsen af et nyt og enestående musikalsk værk om det liv, der leves i og omkring Vejle.
Til koncerten vil cellist Sofia Lind Pedersen og guitarist Thea Vesti Pedersen opføre en arrangeret version af symfonien og fortælle om deres arbejde med kunstnerisk samskabelse i Vejle.

Symfonien er komponeret af komponist Juliana Hodkinson og kan opleves i sin helhed den 22. juni kl. 16 på Skamlingsbanken.

Om musikerne
Cellist Sofia Lind Pedersen er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium og fra Banff Center for the Arts i Canada med debut som solist i 2010. Sofia har spillet i flere af Danmarks symfoniorkestre og ensembler. Hun har også leget med andre genrer, blandt andet som medlem af jazzgruppen Cordelia. Sofia underviser på Aarhus Musikskole og MGKØ. Som musiker er Sofia drevet af nysgerrighed og søger med musikken at skabe nye fællesskaber.

Guitarist Thea Vesti Pedersen er solistuddannet klassisk guitarist uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium og Escola Superior de Musica de Catalunya, Barcelona. Thea har efteruddannet sig indenfor kunst- og kulturledelse ved Scenekunstens Udviklingscenter og arbejder med kulturledelse i Lydenskab. Thea underviser i kunstnerisk entreprenørskab på Det Jyske Musikkonservatorium, mens hun også er en fast del af Den Danske Guitarkvartet. Thea er medstifter af Lydenskab og dyrker samspillet på tværs af genrer og kunstarter.

Se hele programmet for Vejle Kammermusikfestival.

Det foregår d. 5. juni klokken 16.00-17.30 ved Vejle Stadsarkiv.

Bestil billetter

Kilde

Foto: ABW