Debatindlæg – Annette Blynel, Strandgade 27, 5700 Svendborg –medlem af regionsrådet og gruppeformand for SF, Region Syddanmark.

Tæt dans mellem Venstre og Socialdemokratiet i Region Syddanmark!

I SF undrer vi os. Vi undrer os over Socialdemokratiet (A) og deres tætte dans med Venstre. I valgkampen var der tydelige signaler fra A. De ville arbejde for lokale og let tilgængelige sundhedstilbud til borgerne. Der var udsagn om at arbejde for stærke offentlige tilbud, frem for privatisering og centralisering. Der var et ønske om at være en stærk opposition i regionen. Der var sågar et håb om, at man kunne vælte det borgerlige flertal af pinden i Region Syddanmark.

Det gik som bekendt helt anderledes. Det blå flertal blev væsentlig styrket. Respekt for det. Men at resultatet betyder, at socialdemokratiet stort set er usynlig i den politiske debat, det er forunderligt. Vi har endnu til gode at opleve den socialdemokratiske kampånd.

Hvem skal sikre indsatsen til de borgere med det største behov, når A lægger sig så tæt op af Venstres politik. SF og Ø kan desværre ikke løfte det alene.   Ikke i en eneste dagsorden siden januar er Socialdemokratiet gået imod Venstre. Ikke en eneste gang har vi hørt ordførertaler, der talte imod Venstres politik. Tværtimod. Socialdemokratiet ”forsvinder” i debatten.  Det er skidt for borgerne og skidt for demokratiet.

A siger ja til at bryde traditionen om lokale lønforhandlinger, ja til at oprette flere private tilbud på bekostning af det offentlige, ja til voldsom centralisering til stor gene og bekymring for lokale borgere.  A i regionen går en helt anden vej, end deres regering. De lægger sig lunt i slipstrømmen af Venstre. Og det er godt for Venstre, som får det som de vil og ”ro på bagsmækken”. Men det er bestemt ikke godt for de borgere, som har sat deres lid til, at Socialdemokratiet kæmper ”den lille mands sag”. I regionen får ”Arne” ingen opmærksomhed.

Det er ærgerligt, men i SF konstaterer vi bare, at det så må være os på venstrefløjen, og ind imellem med støtte fra DF, der alene skal tage det hårde politiske arbejde og kæmpe for den ”lille mand”. Men der skal lyde en klar opfordring herfra: Kom nu ind i samarbejdet – SF er klar. Det kan stadig nås. Der er 3,5 år til næste valg.