Kom og vær med, når antropolog og forfatter Henrik Hvenegård Mikkelsen lægger vejen forbi Børkop Bibliotek og gør dig klogere på kernefamilien, forældreskab og det moderne familielivs udfordringer med udgangspunkt i sin bog “Børnevælde”.
Forældre har igennem årtier fået at vide, at de skal gøre mere for deres børn; De skal engagere sig i børnenes liv, investere sig i fælles aktiviteter, være til stede og lytte aktivt til børnene og være opmærksomme på, om børnene viser tegn på mistrivsel. Men samtidig får vi at vide, at dette fokus på børnene netop forårsager mistrivsel.
Hvordan er vi endt i denne paradoksale situation – og hvordan kommer vi videre? Løsningen er at holde op. Lade børnene være.

Tag med Henrik på en rejse ind i kernefamilien og forældreskabet. Rejsen går fra stenalderen til jæger-samler-kulturer og stiller skarpt på, hvordan vi som forældre er blevet underlagt en forestilling om, at kun kernefamilien er i stand til at sikre barnets tarv.

Om Henrik Hvenegård Mikkelsen
Henrik Hvenegaard Mikkelsen er antropolog, ph.d., og fra juni 2023 ansat som indholdsudvikler på Moesgaard Museum. Han har tidligere bl.a. skrevet “En historie om mennesket” sammen med Rane Willerslev og er nu aktuel med bogen “Børnevælde – en håndsrækning til maste familier”.

Livestreaming
Arrangementet livestreames også via Vejle Bibliotekernes YouTube-kanal.

Deltag i foredraget via livestream på YouTube.

Foredraget er i samarbejde med AOF Sydjylland.

Det foregår torsdag d. 18. april på Børkob bibliotek klokken 19-21.

Bestil billet(ter)

Kilde

Foto: ABW