En 33-årig mand fra Kolding er ved Retten i Kolding i dag blevet fundet skyldig i at have dræbt en 43-årig mand fra Kolding og for usømmelig omgang med lig. En 41-årig mand fra Kolding, der også stod tiltalt for drabet, blev alene fundet skyldig i usømmelig omgang med lig.

De to mænd på henholdsvis 33 år og 41 år blev begge anholdt og sigtet for drabet på den 43-årige mand den 26. maj 2022. Samme dag var liget af den 43-årige mand blevet fundet nedgravet i Vonsild nær Kolding. Den 43-årige mand havde forud for dette været savnet og efterlyst siden den 7. maj 2022.

I dag fandt retten i Kolding den 33-årige mand skyldig i tiltalepunkterne for drab begået i perioden mellem den 2. og 4. maj 2022 og for usømmelig omgang med lig samt for vold i gentagelsestilfælde. Volden blev begået mod den nu afdøde 43-årige mand et par dage før drabet. Dommen udløste også en reststraf fra en tidligere dom, og samlet blev han idømt 12 år og 9 måneders fængsel.

Retten i Kolding fandt ikke den 41-årige mand skyldig i drab, men for usømmelig omgang med lig. For det blev han idømt foranstaltning med længstetid i 5 år. Han blev løsladt efter dommen, og den 33-årige blev fængslet.

Den 41-årige modtog sin dom, og den 33-årige udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.

For anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi mødte specialanklager Lone Lundsager Hesselmark.

Kilde

Foto: ABW