Tirsdag 2. juni begyndte badesæsonen 2020 i Vejle Kommune. Seks strande kunne hejse det blå flag, som blåstempler badevandskvaliteten – en kvalitet, som sikres i et samarbejde mellem Vejle Kommune og Vejle Spildevand.

Selvom ferien ikke går sydpå i år, er der stadig mulighed for en tur til stranden. Der er noget af det reneste badevand lige uden for Vejles kyst– og det er der nu adgang til.
Badevand Vejle, foto: Vejle kommune
 
Tirsdag 2. juni steg de blå flag til tops på seks af kommunens strande, som markerer, at sæsonen er i gang.

Følg med i badekvaliteten

Sidste år måtte Tirsbæk Strand undvære det blå flag. Men en omfattende modernisering af kloakkerne i Bredballe har nedbragt koncentrationen af colibakterier ved stranden, så den nu ligger under de grænseværdier, der er kriteriet for et blåt flag.

Derfor kan vejlenserne nu trygt hoppe i bølgen blå ved Albuen, Ibæk Strandvej, Mørkholt, Hvidbjerg, Høll og Tirsbæk. Og der er rig mulighed for at følge badevandskvaliteten løbende.

Kvalitetssikring af Vejles strande

Også strandene ved Brejning, Sellerup og Holtser Hage har rent badevand. Men badevandskvaliteten er dog blot ét af kriterierne for at opnå det blå flag.

Vejle Kommune har i de seneste år taget et langt sejt træk med at kvalitetssikre Vejle Kommunes strande, så de også lever op til kriterierne for sikkerhed, information, miljø og faciliteter.

Friluftsrådet uddeler de blå flag

På Vejles strande med blå flag har badegæsterne adgang til alt fra grønne opholdsarealer, toiletfaciliteter, parkeringsmuligheder, kiosker, opdaterede informationstavler med den aktuelle badevandskvalitet og meget mere.

Vejle Kommune og Vejle Spildevand arbejder sammen om at sikre badevandskvaliteten. Det er dog Friluftsrådet, der tildeler flaget.