Invitér en forsker på besøg og få svar på om der findes liv andre steder i universet, lyt til danske efternavnes historie eller få historien om grønlandske sten, der fortæller om Jordens oprindelse. Forskningens Døgns Bestil en Forsker katalog er nu åbnet. I Region Syddanmark kan du vælge imellem 115 foredrag.

Forskningens døgn, SDU

 Forskere, der brænder for at dele deres viden, står klar til at komme på besøg over alt i regionen fra Langeland til Blåvand – i dit hjem, på din arbejdsplads eller et helt tredje sted, hvor de kan fortælle om deres fascinerende viden og forskning. Og det er helt gratis. Allerede nu kan du bestille et foredrag med en forsker, der rykker ud, når den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn løber fra den 20.-26. april.

Uddannelses- og Forskningsministeriet arrangerer festivalen, og i år er der i hele Region Syddanmark i alt 115 forskellige foredrag at vælge imellem. Tilbuddene kommer vidt omkring, hør f.eks. om dyrenes biologi og deres adfærd, hør om fedme blot er et spørgsmål om livsstil eller få seneste nyt fra Mars.

– Bestil en forsker-ordningen er særlig, fordi den bringer forskningen helt ud til danskerne i deres stuer, på skoler eller arbejdspladser. Det er rigtig vigtigt, at forskning er noget, som alle kan tage del i uanset, hvem du er, og hvor du bor. Jeg håber, at der er mange, der vil gøre brug af tilbuddet, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Bestil en forsker

Alle – for eksempel virksomheder, skoler, foreninger, institutioner og endda også private i eget hjem – kan bestille et foredrag med et af Danmarks klogeste hoveder. De eneste betingelser er, at man kan stille med et lyttende publikum på mindst 20 personer og kan tilbyde passende rammer.

Foredraget er gratis, men man skal kunne dække eventuelle transportomkostninger for forskeren, hvis vedkommende ikke er tilknyttet et universitet. På landsplan har i alt 252 forskere tilmeldt sig Bestil en Forsker-ordningen.

Det er muligt at bestille en forsker til Forskningens Døgn nu og frem til den 31. marts.

Om Forskningens Døgn

Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der finder sted hvert år i slutningen af april med over 700 events og foredrag i hele landet og mere end 60.000 besøgende.

Forskningens Døgn går ud på at hylde forskningens grundlæggende element af ’nysgerrighed’, at etablere mødesteder for forskere og befolkning, at sætte fokus på, hvordan forskning og innovation er med til at løse samfundets udfordringer og at inddrage borgerne i forskning og skabe flere relationer mellem samfund og forskere.

 Se Bestil en Forskerkataloget på Forskningens Døgns hjemmeside (LINK) http://forsk.dk/bestil-en-forsker

Læs mere om Forskningens Døgn her (LINK) http://forsk.dk/om-forskningens-dogn

For yderligere oplysninger, kontakt:

Pressekonsulent Nynne Jespersen Lee, tlf.: 7231 8107, e-mail: nljl@ufm.dk

Projektleder Lotte Skov Holm, tlf.: 7231 8075, e-mail: lh@ufm.dk