Når du kender dit produkt og dit marked, har du lettere ved at få succes som iværksætter. Her følger 4 gode råd til dig, der vil starte selvstændig virksomhed.

Som virksomhedsejer er der mange faldgruber, du kan risikere at ende i. Det er vigtigt, at du har forberedt dig godt, så du altid er i stand til at komme igennem de perioder, hvor det er vanskeligt at drive din virksomhed.

Når du starter din egen virksomhed er det ofte med et ønske om, at du kan gøre din passion til din levevej, så du kan tjene penge på at arbejde med noget, du kan lide at lave. Samtidig er det vigtigt, at du forstår dig på drift, salg og jura, når du springer ud som selvstændig.

Er du helt grøn, eller har du brug for råd til at få succes som iværksætter, får du herunder 4 gode råd, som kan inspirere dig til, hvordan du sikrer, at din virksomhed giver et økonomisk overskud, så du undgår at skulle dreje nøglen om.

#1: Kend dit marked og dit produkt
Når du starter virksomhed, har du en ydelse eller et produkt, som du skal sælge. Det kan betale sig at bruge tid på at definere dit produkt så klart som overhovedet muligt, så du kan forklare de fordele, der gør netop din virksomhed unik i forhold til konkurrenterne.

Sørg for at være så konkret som muligt, når du definerer dit produkt, så det er nemt at forklare ved et salgsmøde. Du behøver ikke at udarbejde en SWOT-analyse, men overvej hvilke styrker, svagheder, muligheder og eventuelle trusler, der er ved dit produkt eller din markedssituation.

#2: Får styr på økonomien ved at lægge et budget
Inden du går i gang med at sælge dine ydelser eller produkter, er det en god idé at lægge et budget for udgifter i forbindelse med opstart og drift af virksomheden. Hvis du ikke formår at skabe et økonomisk overskud, kan du ende med at skulle betale kreditorer, hvilket risikerer at resultere i en konkursbegæring.

Hvis du har lagt et realistisk budget, får du mulighed for at lægge en plan for, hvordan du klarer dig, hvis det ikke går som forventet. Samtidig risikerer du ikke, at du har flere udgifter end indtægter.

#3: Sørg for at have de rigtige rådgivere
Selvom du er god til iværksætteri, er det ikke sikkert, at du er en god leder, regnskabsmand eller revisor. Det kan være vanskeligt at have alle hatte på, hvorfor du bør outsource disse opgaver, lige så snart der er kapital til det.

Det gælder især de opgaver, der berører virksomhedens juridiske og økonomiske aspekter. Valget af bogfører, revisor og andre samarbejdspartnere er derfor væsentligt for, om du får succes med at være selvstændig.

Valget af advokat er i særdeleshed vigtigt, hvis du, som de fleste andre iværksættere, ikke selv har indsigt i de juridiske aspekter af dét at drive en virksomhed eller et selskab. Du kan læse mere om advokatrådgivning hos NEMADVOKAT, hvis du er i tvivl om, hvad en advokat kan hjælpe dig med.

#4: Vær villig til at tage chancer
Som selvstændig er det vigtigt, at du er klar til at tage chancer. Du skal naturligvis ikke kaste dig ud i en situation, der kan være potentiel skadelig for din virksomhed, men ved at tage kalkulerede risici, kan du skabe større vækst i din virksomhed, end hvis du går den sikre vej.

Overvej grundigt, hvilke konsekvenser der kan være forbundet med de risici, du tager, så du altid er forberedt, hvis det ikke går, som du havde håbet på.

intet vover, intet vinder
Hvis du har lagt et realistisk budget, får du mulighed for at lægge en plan for, hvordan du klarer dig, hvis det ikke går som forventet. Samtidig risikerer du ikke, at du har flere udgifter end indtægter. Foto: ABW