Efter syv års pause er Kristian Bang Foss endelig tilbage med sin fjerde roman, “Frank vender hjem”, hvor han med skarp, sort humor portrætterer det danske klassesamfund. Mød forfatteren på Vejle Bibliotek og hør ham fortælle om bogen, der har begejstret både læsere og anmeldere, om skriveprocessen, om inspiration og tvivl og om, hvad en god historie egentlig er.

“Frank vender hjem” er en fortælling om mennesker, der kæmper for at finde sig en plads i livet. En sjov og kulsort roman der tegner et portræt af to vidt forskellige familier i et dansk klassesamfund, hvor nogle flyder ovenpå som korkpropper, mens andre går til bunds.

Frank er vokset op i Hvidovre, moren var kontordame og faren den sørgelige skikkelse Rock Tage, som hver aften tog ind til Strøget med sin guitar for at få kylet mønter efter sig. Her levede han og døde – en hemmelighed, som Frank stadig bærer på.

Frank forelsker sig i Thea, som er yngste generation i den stenrige Holmberg familie,  datter af champagnesocialisten André og den feterede TV-personlighed Ingelise. Til familiefrokosterne i sommerhuset i Skagen er der plads til alle, som de siger, men Frank har en nagende følelse af ikke at høre til, at der er sket en fejl og at han snart vil blive afsløret som bedrager. En dag forsvinder han under mystiske omstændigheder og da han vender hjem, er det med en historie, der er meget svær at tro på.

Igennem sin nådesløse humor og sine absurde, men nuancerede personskildringer stiller Kristian Bang Foss i sine bøger skarpt på de hverdagshierarkier, som hersker på arbejdspladsen og i det danske velfærdssamfund, på klasseforskelle, mennesker og deres vaner. Hans bøger får dig til at knække sammen af grin over, hvor uretfærdigt livet kan se ud for de, der lever på bunden af samfundet.

Kristian Bang Foss debuterede i 2004 med romanen ”Fiskens vindue” I 2008 fulgte romanen “Stormen i 99” og i 2012 “Døden kører Audi”, der blev hans internationale gennembrud. Romanen er solgt til udgivelse i 17 lande. “Frank vender hjem” er hans fjerde roman og nomineret til DR Romanprisen 2020.

Kom om mød denne forfatter den 18/3-20. For mere information klik her.

Foto: ABW