Da Mikkel var otte år, tog hans far sit eget liv. Det blev et tabu i familien, fordi det både var svært at tale om og forholde sig til. Vær med, når journalist og forfatter Mikkel Frey Damgaard fortæller om sin tankevækkende bog “Sørgekåben”, som er en dybdeborende undersøgelse af faderens selvmord, og om det svære arbejde med at grave sig ned i en traumatisk fortid. 19:00 – 21:00 den 29.01.20 på Vejle Bibliotek, skriver de på deres hjemmeside.

Da Mikkel nærmede sig 38 år – samme alder, som hans far havde, da han døde – gik det op for ham, at han var nødt til at nærme sig fortiden for at få en fremtid. Først en sommernat i 2012, 26 år efter faderes død, tog Mikkel Frey Damgaard med rystende hænder fat på en mappe med faderes breve og digte. Over de næste syv år åbenbaredes en labyrintisk og uhyggelig historie, som gik generationer tilbage, og som havde kastet sine skygger fra oldefar, til farfar, til far og til søn. Oplevelsen kulminerede så med bogen “Sørgekåben”.

Fortællingen startede med at være en historie om en søn, der var ved at gå i stykker i skyggerne fra mørket i familien, men endte med at være en langt større historie om hemmeligheder fra Anden Verdenskrig og Ungdomsoprøret, om skam som rejser fra generation til generation og om forfatterens forsøg på at bryde kæden.

I dette foredrag fortæller Mikkel Frey Damgaard om arbejdet på lokalarkiver, biblioteker og på Rigsarkivet, hvor historierne foldes ud og dokumenteres. Ved siden af den konkrete dokumentation, findes selvfølgelig en række fortællinger i familien og Mikkel fortæller om, hvordan man som forfatter og menneske, kan gå til de fortællinger, som findes i de fleste familier, men hvor ingen rigtig kender den reelle sandhedsværdi.

Mikkel Frey Damgaard er uddannet journalist og har været vært på blandt andet Deadline og DR2 Dagen og ligeledes været nomineret til en lang række priser, herunder Cavlingprisen. I foråret 2017 lavede han serien Selvmordstanker, som blev sendt på P1 og forsøgte at besvare spørgsmålet ”Kan man arve et selvmord?”. Programmet blev nomineret til ”Årets radioprogram” ved Prix Radio.

For mere information klik her.