Ensomhed var et vigtigt tema i både Dronningens og statsministerens nytårstaler, hvor de gjorde hele Danmark opmærksom på ensomhedsproblematikken. En problematik, som Boblberg i den grad hjælper med at bekæmpe.

Det nye årti blev for de fleste fejret med storslået fyrværkeri og en god middag omgivet af mennesker man holder af. Boblberg havde dog en ekstra vigtig fejring i anledningen af, at de rundede en kvart million medlemmer ved årsskiftet. Gennem styrkende fællesskaber skaber Boblberg sundhed og velfærd for nu en kvart million danskere, og vigtigst af alt, er de med til at bekæmpe ensomhed i Danmark.

Ensomhed er, for de fleste, et tabubelagt emne, som man i de fleste tilfælde ikke deler eller vil snakke om. De fleste af os har selv oplevet følelsen af ensomhed, eller kender nogen der har. En undersøgelse om social eksklusion foretaget af TrygFonden viser, at hver femte dansker føler sig alene og udenfor fællesskabet, hvilket understreger hvor vigtig og brugbar en platform som Boblberg er.

Dronning Margrethe ytrer et ønske om at mindske ensomheden i fremtiden

Dronning Margrethe kom i sin nytårstale ind på emner som bl.a. antisemitisme og intolerance, klima, Sønderjyllands genforening med Danmark og højdepunkter i det kommende år – dog var der ét emne, som for mange er et tabu, men som dronningen forklarede vigtigheden i, at vi sætter ord på. Nemlig ensomhed:

”Vi har brug for at tale sammen, også om ensomheden. Vi har brug for hinanden. Vi har brug for at få bekræftet, at vi betyder noget.”
– Dronning Margrethe, Nytårstale 2019

Dronning Margrethe påpeger i sin tale, at ensomhed kan ramme alle – uanset alder, ligemeget om man er socialt udsat, ældre som mister, børn eller ganske unge mennesker. I talen understreger hun vigtigheden i at tale sammen, have brug for hinanden og ydermere også få en bekræftelse på, at vi hver især betyder noget. Ikke bare på de sociale medier, men netop at føre mennesker sammen til at mødes i den virkelige verden, hvilket fællesskabsplatformen Boblberg kan hjælpe med.

Tusindevis af danskere åbner op om deres ensomhed på Boblberg – og lige præcis på Boblberg, er det ikke et tabu, tværtimod. Gør som en kvart million andre danskere og find dit nye fællesskab på https://boblberg.dk/, helt gratis.