Nextdoor skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om Halloween:

Når mørket falder på til Halloween d. 31. oktober, vil små hekse og zombier igen i år myldre frem på gader og stræder. Og i år bliver det endnu lettere at få en sjov og sikker aften. Nabolagsappen Nextdoor lancerer nemlig et “Halloween slik-kort”, hvor kvarterets beboere kan markere med et særligt slik-ikon, at de er med på legen, og at børnene er velkomne til at ringe på.

Selvom det stadig er en relativt ny tradition, er Halloween de senere år blevet stadig mere populært i Danmark. Mange børn klæder sig ud som vampyrer, spøgelser og andre skræmmende væsner og går rundt i deres lokale nabolag på jagt efter slik – og lidt eventyr.

Nogle børn går endda ud på egen hånd, og medmindre man kender sine naboer rigtigt godt, kan det måske føles lidt utrygt – i hvert fald for forældrene derhjemme. Som en privat platform for naboskab ønsker Nextdoor at skabe stærkere bånd mellem naboer og gøre det muligt at holde sig opdateret om, hvad der sker i lokalområdet – og dermed skabe en følelse af sammenhold og tryghed, hvor man bor.

For yderligere at styrke båndet mellem naboer og fejre årets mest “naboagtige” tradition har Nextdoor i år udviklet et særligt Halloween “slik-kort”. Det nye kort, som man finder i Nextdoor appen, skal gøre den uhyggespredende tradition endnu sjovere og tryggere for både børn og voksne i kvarteret.

Gule bolsjeikoner byder børnene velkommen

Det nye Halloween slik-kort er et kort over det lokale nabolag inde i Nextdoor-appen. Her kan man markere sit hus med et gult bolsje-ikon, og dermed vise sine naboer, at man er “Halloween-klar” og gerne vil dele slik ud til børnene, hvis de banker på under deres “slik eller ballade”-runde. På den måde behøver man ikke længere gætte sig til, hvilke døre man kan banke på uden at forstyrre og møde sure miner. Kortet gør det desuden muligt via app’en på forhånd at planlægge børnenes rute, så man ved, hvor de går hen, eller man kan tage Halloween-slik-kortet med på farten via Nextdoors mobilapp.

Privat forum kun for naboer

Nextdoor adskiller sig markant fra andre sociale apps ved, at man som medlem indtaster sit fulde navn og skal verificere sin adresse, så det reelt kun er personer, der bor i ens område, der optræder i forummet. Halloween er det perfekte tidspunkt at komme i kontakt med dem og dyrke sammenholdet i nabolaget. Særligt, hvis man overholder de uskrevne regler, der gælder, når man samler slik på “slik eller ballade”-runden.

Husk de uskrevne regler til Halloween

Det er den 31. oktober, man går ud og indsamler slik. Forvent derfor ikke godter, hvis du ringer på naboens dør dagen før eller dagen efter.

Bank kun på, hvor der er markeret med et slik-ikon i Nextdoor-appen, eller hvor der er pyntet op med fx græskarhoveder. Er der ikke synlige Halloween-dekorationer, så gå pænt forbi til næste hus.

Det er nok at banke på en enkelt gang eller to. Er der ingen, der svarer, går man videre.

Bank ikke på hos naboerne efter klokken 21.

Vis hensyn og hav situationsfornemmelse, så ingen sarte sjæle skræmmes unødigt.

Ikke alle ved, at det er Halloween. Står naboen ikke lige klar med en slikskål, så sig pænt godaften og gå videre.

Husk reflekser og evt. en lommelygte i mørket – især hvis børnene går alene rundt.

Hold jer til stier og fortove. Tramp ikke i naboens blomsterbede og gå ikke på vejen, hvor der kan komme biler.

Nextdoor-appen er gratis og kan downloades direkte på en smartphone. Læs mere her.