Borgere i Vejle har i det seneste uger været flittige til at aflevere deres brugte briller i optikerkæden Smarteyes i Vejle. Brillerne bliver sendt til borgere i u-lande, der ikke har samme adgang til briller, som vi har i vores del af verden.

I løbet af den seneste tid har brillebrugere i Vejle afleveret deres brugte briller til optikerkæden Smarteyes som led i en kampagne, hvor kæden har haft fokus på genanvendelse.

”Det har været en stor fornøjelse at opleve, hvordan kunder har taget imod vores kampagne RECYCLE. Kampagnen er et eksempel på, at folk gerne tager ansvar, hvis det bliver gjort tilgængeligt for dem, lyder det fra butikschef i Vejle Tina Vernegren.

”Vores syn ændrer sig over tid, og derfor vil mange have en eller flere briller derhjemme, som fungerer fint, men som af den ene eller anden grund er vokset fra. Tak til alle dem, der har været forbi butikken og afleveret en brille. Det er briller, der nu kan gøre en forskel for andre, lyder det afsluttende fra Tina Vernegren.

Smarteyes i Vejle har indgået et samarbejde med NGO’en Blidenhilfswerk, der forebygger blindhed og hjælper folk med nedsat syn i lande, hvor ressourcerne er små.