Parasport skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om kørestolsrugby:

Landsholdet i kørestolsrugby går efter at spille sig i EM-finalen på hjemmebane i DGI Huset Vejle og dermed sikre en historisk kvalifikation til de Paralympiske Lege i Tokyo 2020.
Kørestolsrugby
Sebastian Frederiksen (tv), Mark Peters og Mikkel Schöttel (bagerst) skal sammen med resten af det danske landshold i kørestolsrugby forsøge at kvalificere Danmark til de Paralympiske Lege, når de spiller EM på hjemmebane i Vejle til august. Foto: Niels Christoffersen.
Danmarks landstræner Jason Regier har sat navn på de 12 spillere, der fra 7. til 11. august skal levere det helt store internationale gennembrud for dansk kørestolsrugby.

Da amerikaneren, der selv har været blandt verdens bedste spillere, blev ansat som dansk landstræner i 2017, var det med en klar ambition om at spille Danmark til de Paralympiske Lege for første gang i historien. Det mål kan nu blive en realitet, hvis holdet formår at spille sig i EM-finalen i DGI Huset Vejle.
– Vi går efter en finaleplads og håber på at vinde EM. Konkurrencen i Europa skærpes hele tiden, men vi har rykket os meget som hold og er klar til opgaven, siger Jason Regier, der den kommende weekend samler sit mandskab for sidste gang inden EM (se presseinvitation længere nede).

Rutinerede profiler og unge kræfter

Den danske trup tæller et spændende mix af internationale topspillere, garvede defensivspillere og nye navne i landsholdssammenhæng. 25-årige Sebastian Frederiksen er blandt de mest toneangivende profiler. Ved EM i 2017, hvor Danmark vandt bronzemedaljer, blev han kåret til turneringens bedste spiller i sin klasse, og han er klar til at gå forrest i Vejle.

– Mentalt har jeg aldrig været bedre, og jeg trives med, at der hviler et stort ansvar på mine skuldre. Jeg ved, jeg kommer til at spille rigtig meget, og at vi har brug for, at jeg scorer en masse. Det er jeg 100 procent klar til, siger Sebastian Frederiksen.

 

På verdensranglisten er Danmark at finde på en 8. plads bag EM-favoritterne fra Storbritannien samt både Frankrig og Sverige. Ved opvarmningsturneringen Metro Cup i Polen, der blev spillet tidligere på måneden, slog danskerne Sverige, men tabte til Frankrig. Resultaterne betyder dog ikke det store for hverken Jason Regier eller Sebastian Frederiksen.

– Vi fik prøvet nogle ting af, og vi fandt ud af, hvad der virker, og hvad der ikke gør. Det gik måske ikke helt som planlagt, men vi er i hvert fald kun blevet endnu mere motiverede for at gøre det godt til EM, siger Sebastian Frederiksen.

– Det kunne godt være gået bedre. Jeg tror, turneringen var et vigtigt wakeup call for spillerne, og jeg forventer, at vi har forbedret os, når det går løs i Vejle, lyder det fra Jason Regier.

 

Vigtig hjemmebane
Begge forventer, at hjemmebanen i Vejle kommer til at give Danmark en mærkbar fordel.

– Det får en kæmpe betydning. Det giver et stort løft, at venner og familier har mulighed for at være der, og at der bliver et helt andet fokus på, hvordan vi præsterer. Jeg glæder mig rigtig meget, siger Sebastian Frederiksen, der bakkes op af sin landstræner:

– Jeg kan mærke, at det betyder rigtig meget for spillerne, og samtidig er det en klar fordel, at vi ikke skal rejse og bruge kræfter på at omstille os.

Også elitechef i Parasport Danmark, Michael Møllgaard Nielsen, er optimistisk:
– Både landsholdet og vi har arbejdet frem mod EM som årets helt store mål, og jeg er stolt af, at vi har et så stærkt hold, der kan blande sig med de bedste. Sammen med Vejle Kommune og Sport Event Denmark samt det internationale rugbyforbund, IWRF, har vi gjort alt for at skabe en fantastisk hjemmebane, som med stærk opbakning på lægterne meget vel kan blive udslagsgivende for dansk succes.

Danmark møder Polen i EM-premieren onsdag den 7. august kl. 16 i Spektrum i DGI Huset Vejle. Hele EM-programmet, billetter og meget mere information kan findes på den officielle EM-hjemmeside https://2019wrec.com/