Affaldsindsamlingen møder rekordstor opbakning. I løbet af ugen har over 200.000 børn og voksne været ude at samle affald i naturen.

Søndag blev der ryddet gevaldigt op i den danske natur. Titusindvis af frivillige borgere var nemlig rykket ud i det friske forårsvejr for at samle cigaretskod, dåser og andet affald i forbindelse med Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling.

Her havde foreninger, privatpersoner, virksomheder og kommuner i hele landet arrangeret op mod 1200 lokale indsamlinger – det højeste antal nogensinde. Søndag blev hermed kulminationen på en uge, hvor rekordmange børn i forvejen havde samlet affald sammen med deres skoler og institutioner.

I alt har over 200.000 børn og voksne deltaget i årets affaldsindsamling, vurderer Danmarks Naturfredningsforening.

Øget opmærksomhed på affald

Danmarks Naturfredningsforening har i ugens løb oplevet en stigende interesse for Affaldsindsamlingen, og flere skoler, institutioner og foreninger har i sidste øjeblik valgt at tilslutte sig den store hær af indsamlere.

Den enorme opbakning vækker glæde hos foreningens præsident, Maria Reumert Gjerding:

– Det har været fantastisk at opleve, hvordan børn som voksne har været med til at rydde op i vores allesammens natur. Den massive opbakning til Affaldsindsamlingen vidner om, at der for alvor er kommet fokus på, at affald ikke hører til i naturen, siger hun og tilføjer:

– Vi oplever en klar tendens til, at danskerne bekymrer sig mere og mere om naturen og miljøet, og det kom i den grad til udtryk i løbet af ugen. Tusind tak til alle, der samlede ind.

Det endelige resultat kommer snart
Traditionen tro har indsamlerne talt antallet af fundne dåser og målt, hvor mange kilo affald de har samlet. Som noget nyt i år er der også blevet talt cigaretskod.

I skrivende stund strømmer resultaterne fra de mange indsamlinger fortsat ind, og inden længe kan Danmarks Naturfredningsforening løfte sløret for, hvor meget affald der er blevet fjernet fra den danske natur.