Vejle danner rammerne om et stort antal virksomheder, der alle er afhængige af elektronik, automatik, klimaanlæg og belysning i deres daglige arbejdsgang. Det betyder høje elregninger, som dog nemt og effektivt kan mindskes betydeligt.

Foto: Pro Elteknik

Virksomheder sparer 20 – 50 %
En fuld energioptimering af en virksomhed kan måske lyde som noget af en mundfuld og et stort projekt, og derfor kører mange danske virksomheder som de plejer, og betaler glædeligt de høje regninger. Det er nemlig de færreste virksomheder, der er klar over, hvor store besparelserne faktisk kan være.

Undersøgelser og forsøg med virksomheder, der har gennemgået en energioptimering har vist, at en komplet energioptimering lige fra analyse og screening til montering og drift kan spare virksomhederne for op mod 20 – 50 % på deres samlede energiforbrug.

LED belysning er vejen frem
Du har nok hørt om det før, og måske har du ligefrem selv erfaring med det. LED belysning har de senere år for alvor fundet sin plads i de danske hjem, erhverv, kommuner og industri, og det er der en rigtig god grund til. Den innovative og alsidige belysningskilde er nemlig fordelagtig på flere måder.

For det første kan alt fra private hjem til mindre erhverv til store industrivirksomheder spare tusindvis af kroner hver eneste måned ved at udskifte deres nuværende belysning med LED belysning. Årsagen til den store besparelse er, at en LED pærer omdanner al energi til lys, hvorimod en almindelig glødepære har et energitab på 90 %. Desuden holder LED pærer typisk i 10-25 år, afhængig af kvaliteten, hvorimod en halogenpære har en levetid på blot 2 år.

At udskifte hele belysningen til LED er naturligvis en investering, men dog en investering, der allerede er tjent ind og tilmed giver overskud efter blot få år. Ydermere har undersøgelser vist, at LED belysning, med sit naturlige lys, kan fremme både arbejdseffektivitet, trivsel og velvære, hvorfor det er yderst vellidt og anvendt i virksomheder.

Spar penge og gavn miljøet
En af de virksomheder, der har specialiseret sig inden for energioptimering, er jyske Pro Elteknik, der er en succesfuld virksomhed inden for dansk elektriker erhverv og har seks afdelinger fordelt over Vestjylland og Midtjylland.

Når en virksomhed udskifter deres belysning, køling, klimaanlæg, automatik, produktionsanlæg, varmepumper og lignende ud mere energirigtige løsninger, udleder de automatisk også mindre energi, hvilket er en stor fordel for miljøet. Så uanset om man som virksomhed er miljøbevidst eller blot interesseret i at spare på regningen, er der store fordele ved energioptimering.