Foto: © Vejle Kommune // www.facebook.com/vejlekommune

Østergaard Entreprise knokler i disse dage for at lave nye fortove på Kirkegade i Vejle. Arbejdet er første etape af Vejles nye cykelgade, som skal løbe igennem Kirkegade og Blegbanken.

Gaden forbliver åben for kørende trafik i hele perioden. Dog kan der komme enkelte dage, hvor gaden bliver spærret for gennemkørsel på grund af arbejdet.

Baggrund
Tilbage i 2015 besluttede Vejle Byråd, at der skulle etableres Supercykelsti igennem Vejle midtby. Supercykelsti skal etableres igennem Kirkegade/Rådhustorvet /Blegbanken/Havnegade.

Gaden bliver i samme forbindelse renoveret med nye fortove og nyt asfalt på vejen – og den gamle gadebelysning udskiftes til ny LED-belysning. Der skal etableres cykelstier i begge sider af gaden på dele af strækningen, og på det smalle stykke forbi Rådhustorvet ændres gaden til cykelgade.

Visualisering af den nye gade – Kirketorvet. Foto: © Vejle Kommune // www.facebook.com/vejlekommune

Hvad er en cykelgade?
En cykelgade er en vej, hvor kørebanen er reserveret til cyklisterne, men biler må gerne køre på vejen. Hastighedsgrænsen er stadigvæk den skiltede hastighed, men bilerne opfordres til at køre med en hastighed svarende til cyklisters hastighed. De kørende skal udvise særlig agtpågivenhed og hensynsfuldhed over for hinanden.

Vejle Kommune forventer at være færdige med cykelgaden i december.