Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Landsbyklynge-møde

februar 19

Begivenhed Navigation

Lokalområderne Bredsten, Gadbjerg og Skibet i Vejle Kommune er gået ind i et samarbejde som landsbyklynge, oplyser Vejle Kommune i en pressemeddelelse. Det er et projekt, der løber over 18 måneder, som er støttet af Vejle Kommune, Realdania, DGI og Lokale og Anlægsfonden. Arbejdsgruppen vil møde borgerne mandag 19. februar ved de lokale købmænd.

Lokalsamfundene Bredsten, Gadbjerg og Skibet er blevet en del af et landsdækkende projekt, der går ud på at skabe en række landsbyklynger i forskellige kommuner. Bag projektet står Realdania, DGI og Lokale og Anlægsfonden. Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati i Vejle Kommune støtter projektet med 75.000 kroner og sekretariatsbistand.

– Landsbyklynger ser ud til at være en god ide, for vi ønsker at skabe bæredygtige rammer for livet i landsbyerne. Det gør vi bedst ved at understøtte de potentialer, der er i det enkelte lokalsamfund, og ved at bakke op om ildsjælenes frivillige arbejde og forbedre rammerne for lokale fællesskaber. Jeg ser frem til at følge projektet og forventer positive resultater, siger Gerda H. Jørgensen, formand for Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati.

 

Claus Hillker fra Skibet, medlem af klyngestyregruppen, ser frem til samarbejdet:

– Vi er fra Lokalrådet for Skibet og Omegn gået ind i det her med den overbevisning, at samarbejde gør nytte. I Skibet har vi risiko for at blive udfordret af øget bosætning som forstad til Vejle, påpeger han.

Morten Bundgaard fra Bredsten, også medlem af klyngestyregruppen, ser gode muligheder for at styrke et i forvejen spirende samarbejde:

– Vi har gennem en årrække samarbejdet med Skibet og Gadbjerg bl.a. omkring skolen. Vi håber, at klyngesamarbejdet vil styrke og opkvalificere samarbejdet, og at vi kan skabe gennemslagskraft og øget synlighed hos det offentlige, befolkningen og forskellige fonde, der kan støtte nye projekter, pointerer han.

Mød klyngestyregruppen
Klyngestyregruppen vil stå hos de lokale købmænd mandag 19. februar, hvor de vil høre landsbybeboernes mening om mulighederne for styrkelse af lokalområdet gennem samarbejde med de andre landsbyer. De vil stå i Gadbjerg kl. 12-14, i Skibet kl. 14.30-16.30 og i Bredsten kl. 17-19.

 

Detaljer

Dato:
februar 19