Mere end 11.000 bogstaver vil den kommende tid blive spredt langs hele nordsiden af den nyrenoverede gade Flegmade i Vejle. Det fortæller Vejle Kommune i en pressemeddelelse.

Bogstaverne danner en række citater og er en del af et helt unikt kunstfortov – én lang kryds og tværs, som løber side om side med Vejles nye Supercykelsti. Fortovet skabes med støtte fra Statens Kunstfond, der også har udpeget kunstneren bag.

Foto: Vejle Kommune

De første bogstaver er netop lagt til Vejles nye kunstfortov, der skal skabe oplevelser langs Supercykelstien, som er etableret i gaden og løber igennem Vejle by. Det er kunstner Anders Bonnesen, der har udtænkt hele fortovet, som brolæggere i de kommende måneder vil bygge gennem hele gaden.

Vejle Kommune har en lang tradition med at integrere kunst i det fysiske rum, og kunst og oplevelser er også elementer, der er indtænkt og skal skabe merværdi på hele Supercykelstien. På Flegmade har tanken været at få kunsten på banen på så tidligt et tidspunkt i hele fasen, at det ikke forhøjede anlægsomkostningerne væsentligt.

 

 

 

Supercykelstien, der skal forbinde oplandsbyerne med midtbyen, bliver indviet i slutningen af foråret.