Vejle Kommunes sygepleje foregår nu på klinik

Vejle Kommune omlægger hjemmesygeplejen, så den primært foregår på klinik frem for i borgernes hjem og skifter derfor også navn fra ”Hjemmesygeplejen” til ”Sygeplejen”. Der er syv sygeplejeklinikker i henholdsvis Vejle, Give, Bredsten, Børkop, Jelling og Egtved.

Ideen om, at borgerne skal komme til sygeplejersken og ikke omvendt, er dog langt fra ny. I en del år har kommuner haft sygeplejeklinikker, også Vejle Kommune, og erfaringerne er gode, da tilbuddet er fleksibelt og tilpasset borgerens behov:

Nogle af de typer opgaver, som fremover vil blive løst i sygeplejeklinikkerne, er pleje af sår, kompressionsbehandling, hjælp til injektioner, fjernelse af tråde efter operation, øjendrypninger, hjælp til at håndtere smerter og kroniske sygdomme, stomi- og kateterpleje, vejledning om inkontinens mv.
Alle klinikker har tilknyttet sygeplejersker, hvoraf flere er specialiserede inden for fx sårbehandling, kroniske sygdomme mv.

De syv sygeplejeklinikker ligger i:

  • Sundhedshuset Give
  • Plejecenter Sofiegården i Vejle
  • Plejecenter Gulkrog i Vejle
  • Plejecenter Højager i Jelling
  • Plejecenter Stensvang i Bredsten
  • Plejecenter Hejlskov i Egtved
  • Aktivitetscenter Englystparken i Børkop

Klinikkernes åbningstider er – alle hverdage mellem 7.30-16.00 og efter aftale.

Læs mere om Sygeplejen her

PRESSEINVITATION fra Vejle Kommune:
Vi markerer omlægningen den 1. februar 2017. Indvielsen foregår på Plejecenter Gulkrog, Gulkrog 9, 7100 Vejle fra kl. 9.00-10.00. Seniorudvalgsformand Holger Gorm Petersen indvier de nye klinikker, og der er mulighed for rundvisning i klinikken på Gulkrog og for at tale med personale og borgere. Pressen er velkommen til at deltage.

Mere information:
Helle Brinch, seniorchef i Vejle Kommune, telefon 76 81 76 01
Holger Gorm Pedersen, formand for Seniorudvalget, telefon 28 35 28 98

Vejle Kommunes sygepleje foregår nu på klinik