Efter 80 år i Vejle lukker Dansk Folkehjælp

Årsagen er dels at der er mangel på frivillige og dels at der er uenighed omkring en masse småting i bestyrelsen.

De mennesker som hidtil har søgt hjælp i Vejle afdelingen, skal nu søge til Dansk Folkehjælps lokalafdelinger i andre byer som Horsens, Fredericia og Kolding.

Der er masser af mennesker, der har iflg. Dansk Folkehjælps pressemeddelelse har søgt om hjælp i år.

Det er væltet ind med ansøgninger om julehjælp til landets største formidler af julehjælp, Dansk Folkehjælp, fra begyndelsen af november og frem til nu. Konkret betyder det, at Dansk Folkehjælp har modtaget 13.560 ansøgninger om hjælp mod 7.300 sidste år – en stigning på 85%. Bag tallene i ansøgningerne finder man ikke mindre end 24.400 børn, hvor deres forældre har behov for en hjælpende hånd i juletiden. Det er kommet fuldstændig bag på organisationen, at så mange familier landet over har indsendt en ansøgning om julehjælp.

”Det ligner ikke noget, vi har set tidligere. Dansk Folkehjælps julehjælpsindsamling er for alvor kommet på overarbejde. Vi er overrasket over de mange ansøgninger, vi har modtaget, og som vi stadig modtager frem mod deadline den 1. december ved midnat. Vores indsamling starter for alvor nu, og der er ikke meget andet, vi kan gøre end at forsøge at samle så mange penge ind som muligt. Men det står også lysende klart, at der bliver rekord mange familier, som kommer til at gå forgæves efter julehjælp. Sidste år kunne Dansk Folkehjælp hjælpe 5.400 familier, og med et ansøgerfelt, som vi allerede nu kender, så er vi naturligvis meget bekymret,” lyder de fra generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem.

 

dansk-folkehjaelp-logo